2010-10-30
 21:54:16

trött

Jag känner en sån tryckande trötthet mest hela tiden nu.. Måste bli bättring! Försöker äta bra och jag sover så gott det går på nätterna men ändå är jag ständigt trött. Det börjar bli frustrerande att inte känna sig utvilad, men jag misstänker att det är kroppens sätt att välkomna mig till mammalivet ;)

På kvällarna sparkar plutten som mest och det finns ingen hejd! Man känner hur den drar någon kroppsdel under huden, en väldigt märklig med ach så mysig känsla!! När jag ska vända mig under nätterna är det en hel kraftansträning redan nu, jag bävar för hur det ska bli närmare förlossningen :P

Blir ingen sen kväll ikväll heller, men tjänar iaf en timmes sömn inatt då vi ställer tillbaka klockorna till vintertid. Alltid positivt! :)

2010-10-29
 17:14:48

Lycka

Jag är så himla lyckligt lottad som har så fina människor runt mig! Vill bara dela med mig av all kärlek jag känner.

Sitter i Sthlm och väntar på tvätten som är i tumlaren, sen ska jag laga lite middag, kycklingfilé med klyftpotatis och bea! Smarrigt. Inför kvällen ser jag fram emot att mysa ner mig i soffan framför något halvrisigt tvprogram och äta lite gottis. Tror det blir chips kvällen till ära.

Saknar K så att det gör ont i hjärtat.
Bebis sparkar och härjar runt för fullt så helt ensam är jag iaf inte. :) Tänk att du snart ska komma ut till oss, älskade lilla skruttis!!!



2010-10-27
 12:08:26

V 32



Magen vecka 32 (31+0)
2010-10-27
 10:13:36

Slutspurten, 8 veckor återstår!

Vecka 32

Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.




2010-10-22
 10:33:40

Tid

Vart har tiden tagit vägen?

Dagen jag testade positivt var en dag i slutet på april, sommaren hade inte gjort sitt intåg och vi såg fram emot en underbar sommar och en växande mage. Idag när jag drar upp rullgardinen så snöar det! Det snöar och vi har ca 2 månader kvar till beräknad förlossning. Hur sjukt är inte livet? Tiden går så himla fort! Jag njuter av varje dag som gravid och rörelserna blir fler och starkare för varje dag. Vi älskar dig lilla skruttunge där inne!! <3



Bild från idag v 31 (30+2)

2010-10-20
 19:27:36

skolexemplar?

Sista förlossnings och föräldraförberedande kursen klar idag. Mycket att ta in och smälta nu. Vi längtar mer och mer!

På eftermiddagen hade jag tid hos min BM och där gick alltig super! Det enda hon klagade på var mitt Hb som borde vara högre. Så nu har jag köpt Niferex och ska börja ta det imorgon.. Vill ju inte få blodbrist efter förlossningen.
Vi lyssnade på hjärtat som slog perfekt och sparkar både hörde, såg och kände vi.
Kurvan förjer vi precis och hon tyckte att min graviditet var ett skolexemplar och att våran bebis mår hur bra som helst i magen! ;)

Ikväll har vi börjat plocka ner lite saker i lägenheten, ska köra hem lite redan på fredag då jag åker uppöver. Jag längtar så fruktansvärt mycket efter flytten! Allt kommer att bli perfekt!

Jag känner en oerhörd lycka och tacksamhet! <3
2010-10-19
 16:43:30

Föräldrautbildning

Imorse ringde klockan 6:45, duschen väntade oss och sen en stadig frukost. Vid 8 kom vi till BMmottagningen där föräldrautbildningen skulle hållas.
Vi satte oss inne i rummet tillsammans med ca 8 andra par. Idag hade vi förlossningen och smärtlindring i fokus. Mycket lärorik förmiddag! Trodde att jag hade läst på bra, men det dök upp lite nya smärtlindringsmetoder som jag inte hört/läst om. Så det blir att ta sig en funderare.

BM tyckte även att alla borde börja packa BB väskan då man aldrig kan lita helt på Bf-datum. :) Så himla spännande!!

Imorgon är det samma tid som gäller för utbildningen 8-12 och då ligger fokus på tiden efter förlossningen. Vad händer då?

Jag tycker att det hela börjar bli galet verkligt nu! Längtar jätte jättemkt!!!!! <3
2010-10-14
 09:35:03

Jobb

Igår ringde min chef och undrade hur mina framtidsplaner såg ut, han visste att tillölning väntade och att vi köpt lägenhet men han undrade hur länge jag blev kvar i Sthlm och kunde jobba.
Jag sa att vi flyttar senast den 1a december och då frågade han mig om jag ville jobba november ut, och det vill jag självklart göra! Det resulterar i sysselsättning och pengar :) Men funderar på om jag ska ta ledigt måndag/tisdag 29-30 november för att hinna flytta ut innan den 1a. Men sånt löser sig! Nu vet jag iaf att jag har jobb och en inkomst ett tag till. Mitt kontrakt hade annars gått ut nu den sista oktober..

Nu ska jag göra mig redo för en dag på jobbet! 12-20:15 är tiden för idag.

2010-10-13
 17:04:20

Magen v 30!

Magbild från idag, v 30 (29+0)

2010-10-13
 14:08:45

Allt är snart fixat!

Snart är alla "stora" saker införskaffade! Spännande! Allt blir mer verkligt hela tiden.

Ska köpa tillbaka babyskyddet som mina småbröder hade som bebisar och som pappa sålt till en granne.
Ett riktigt skydd med basenhet och alla instruktionsböcker och även kvittot kvar :) Och ännu roligare är det ju då mina bröder gjort sina första bilturer i just den här!

2010-10-13
 09:40:16

v 30

VECKA 30

Nu är bebisen drygt 39 cm lång. Ökningen i längd saktar snart av, men bebisen kommer att fortsätta lägga på sig vikt ända fram till födseln. Förmodligen väger den ungefär 1,3 kg nu.

Lungor och matsmältningssystem är nu nästan färdigutvecklade och bebisen fortsätter att blinka. Den kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset.

En del forskare tror att det stimulerar bebisens synutveckling om du har magen "ute" i ljuset. Förvänta dig inte att bebisen ska ha perfekt syn när den föds, däremot – nyfödda ser bara någorlunda bra på 20-30 centimeters avstånd. Normalseende barn når inte vad vi menar med perfekt syn förrän kring åttaårsåldern. Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar.

Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt där inne.

Vid ungefär 34 veckor (eller precis innan det är dags att föda, om detta är din andra eller tredje graviditet) kommer bebisens huvud att vändas nedåt i bäckenet inför förlossningen, vilket gör att det blir lättare att andas och äta.


2010-10-11
 15:47:43

Vem är du?

Älskade lilla skrutt där inne, vem är du? Vi längtar som tokiga efter att få möta dig!

När jag ligger på min högra sida i sängen kan jag känna hur bebis ligger på sniskan och sträcker ut hela kroppen, det spänner från sida till sida. MYSIGT! Finns ingen bättre känsla än att känna sitt barn :)

Snart är det inte mer än 2 månader kvar!! Varit uppe på vinden med mamma idag och kollat efter lite saker som jag haft som bebis, tog ner lite kläder som jag ska använda, bla en stickad overall som min farmor gjort som är perfekt att ha då bebis föds mitt i vintern.

Hoppas alla haft en lika bra helg och början på veckan som jag :) Imrogon åker jag tillbaka till sthlm igen för lite jobb.
2010-10-09
 13:43:01

Som vi jobbar på!

Åkte hem till Mora i torsdags och direkt igår morse blev det att åka upp till lägenheten och slipa av allt spackel, putsa av väggar, dammsuga och dammtorka överallt. På kvällningen tvättade vi taket och rollade sovrummet och vardagsrummet och jag målade dörrkarmar och lister! Vi jobbar på sjukt bra! :)
Imorse ringde kl 8 och vi for iväg till Gävle och Ikea för golvinköp. Kom hem igen för ca en timme sen och nu har vi lite ledigt för att sen åka upp och måla klart tak och måla karmarna igen :) Good work!!

Ikväll blir det mysmiddag hemma hos mamma och P, det ska bjudas på fläskfilé, potatisgratäng och tzatsiki! Mumma!!!!

2010-10-06
 18:52:40

v 29

V 29

Grattis - nu är du i tredje trimestern och officiellt höggravid! Barnets huvud börjar få de rätta proportionerna i förhållande till resten av kroppen. Det producerar fett under huden som används som energikälla och har en isolerande funktion.

Du som är gravid känner förmodligen ett tryck på magen och mellangärdet nu. Du kan också ha problem med att äta en stor måltid, därför att din livmoder växer och tar upp mer plats. Halsbränna är inte ovanligt från och med nu och framåt. Små måltider ofta är ett bra råd. Mediciner kan användas, men bara efter att ha rådgjort med läkare eller barnmorska.

Barnets vikt är ca 1,4 kg och längden runt 26 cm från huvud till stjärt. Det fortsätter att lägga på hullet, samtidigt som hjärnan och de inre organen växer till sig. Nu finns det inte plats för akrobatik konster i livmodern längre, men barnet kan fortfarande sträcka ut sig och sparka. Barnets huvud står i proportion till den övriga kroppen. Hjärnan växer mycket snabbt och gör så att de mjuka skallbenen pressas utåt. Vindlingarna som är karakteristiska för hjärnans utseende, blir allt fler eftersom den blir snabbare och kraftfullare samt förbindelserna mellan nervcellerna ökar. Hjärnan kontrollerar nu andning och kroppstemperatur. I ögonhålorna rör sig ögonen och barnet börjar bli känsligt för ljus, ljud, smaker och lukter. Det kan också skilja på naturligt och artificiellt ljus genom livmoderväggen.




2010-10-05
 20:53:55

vecka 22 VS vecka 28

 


v. 22 vs v. 28. Jag som inte tycker att jag växt något :P Uppenbarligen vänjer man sig fort vid sin nya mage :)
2010-10-05
 20:49:56

Lite nya bilder

Köpte 4 bodys för 100kr på Babyland idag, blev 1 i strlk 50, 2 i strlk 56 och 1 i strlk 62.



Och så bjuder jag på en magbild :) v 28 (27+6)

2010-10-05
 13:58:02

11 veckor kvar till BF

Imorgon går jag in i v 29! Helt otroligt hur fort tiden går! Allt känns så rätt och så himla bra just nu! Lägenheten är betald och vi har fått tillträde. Vi har redan hunnit slipa massor och Peter och mamma har satt igen en dörr. Tapeter är beställda och nu längtar jag efter helg så att jag kan fixa ännu mer! Jag och K åker förmodligen till Borlänge på fredag för att leta golv. Det är mycket som ska göras men vi jobbar på så fort vi kan och det står nog inte på att vi är klara. Bebis lever rövare största delen av dygnet nu och det är helt fantastiskt! Jag är så himla lycklig!