2010-09-29
 12:50:14

Trötthet

I början av graviditeten var jag väldigt trött och kunde somna på soffan och sova middag lite när som helst (jag som annars hatar att sova middag)
Efter några veckor blev det bättre och jag kände mig piggare, men nu har det slagit till igen och jag känner mig helt orkeslös trots att jag sovit som en stock flera nätter i rad.
Det är jättejobbigt att känna att man inte orkar allt man borde pga trötthet.. Jag blir så frustrerad!

2010-09-28
 21:08:05

Det blir tyngre ;)



V 27 (26+5)
Det går undan nu! Bebis har bökat runt precis hela dagen idag, en helt fantastisk känsla att känna sitt barn i magen! Större lycka finns inte! <3

2010-09-27
 19:12:32

Sockor

Hittade 2 par supersöta sockor på H&M idag som jag köpte med mig hem :)

2010-09-26
 21:03:22

v 27 (26+4)

Lite drygt 12 veckor kvar och jag börjar minsann att bli lite pirrig inför allt som stundas! Lever i en lyckobubbla!

I helgen har jag och älsklingen varit hem till min mormor och morfar för att kolla på alla saker vi ska få ta över från min moster som hon haft till min lilla kusin (3år). Allt är i väldigt fint skick och mycket är knappt eller inte alls använt. Det enda som vi behöver kompletera med är lite mer kläder och ett babyskydd! Helt fantastiskt just nu när vi är mitt inne i en stundande renovering och flytt. Vagnen är superfin och ser exakt ut som på bilden jag publicerat tidigare! Som ny! :)

Ikväll åkte K till Oslo igen och jag är i Mora. Jag tycker inte alls om den här "särbo" delen av livet, vill bara bli klar med flyten! Allt kommer att kännas lättare då. Då kommer allt att vara komplett!

Hoppas att ni som läser haft en lika fantastisk helg som jag och älskade K haft!
2010-09-22
 09:47:51

v 27

Vecka 27

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Förlossningsförberedelse:
För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka en kurs nu. Det finns mycket att välja på, till exempel yoga, vattenträning eller profylax. Innan ni väljer kurs så prata med din partner om vad ni behöver och vill ha. Profylax fokuserar till exempel mycket på partnerns roll medan yoga kan vara bra fysisk träning.

2010-09-19
 21:14:07

Magbilder


V 26 (25+1)

|
v
 


v 26 (25+4)

|
v

2010-09-18
 21:47:58

Jag växer fort nu :)

På bara någon vecka är det fler och fler som kommer fram och frågar om det stämmer att vi ska ha smått. Magen går inte alls att dölja längre :) Undrar hur jag kommer att känna när det gått längre tid, då magen mest kommer att vara i vägen :P Just nu är det så pass i storlek att jag enbart kan njuta av den! Den är inte alls ivägen och den är tillräckligt stor för att inga missförstånd ska uppstå över vad som sker ;)

Älskar min mage och plutten där inne är helt galet älskad och efterlängtad! Vill gärna ha december nu. <3



2010-09-16
 10:31:24

Det här är som magi


Jag älskar att bara sitta och kolla ner på magen och se hur plutten där inne bökar runt!
Hela magen rör på sig och känslan inuti är obeskrivlig, det här är vad lycka är!!




2010-09-15
 14:59:40

v 26 (25+0)

Nu är bebisen lite drygt 35 cm lång från topp till tå och väger strax över 760 gram. Ögonen kommer att börja öppnas kring den här tiden och mot slutet av sjunde månaden kommer reaktionerna på ljud att mogna, eftersom hörselnerverna är mer utvecklade då. Bebisen fortsätter att ta små "andetag" som träning inför livet utanför, även om den än så länge andas fostervatten istället för luft.

Nu växer bebisen snabbt och hjärnan utvecklas i intensiv takt. Detta gör att ditt näringsintag är viktigt. Fortsätt äta en välbalanserad kost med mycket grönsaker och fullkornspordukter. Fiberrik mat, som fullkornsprodukter, linser och råris innehåller mycket B-vitaminer och hjälper till att förebygga förstoppning.

Din föräldragrupp kommer förmodligen att börja om ett par veckor (om den inte redan börjat). Träffarna ger information om förlossningen och början av föräldraskapet och om ni kan delta båda två, är det allra bäst. Att vara välinformerad gör resan lättare.


2010-09-14
 09:59:12

Ett besök hos BM

Har varit hos BM nu på morgonen och lyssnat på lilla hjärtat, det tickar på i en fart av 138slag/min :) Några sparkar hörde vi också.

Mätte magen och jag ligger lite över kurvan, men det kunde man göra utan några problem. Det var inte heller spec mycket över jag låg. BM tycker att allt ser jättebra ut och bebis verkar trivas kalasbra i min mage!!

Nästa beslk blir den 20e oktober och det är samma dag som vi har FUB vilket betyder att K kan följa med och lyssna på plutten nästa gång! Underbart<3


2010-09-08
 12:56:12

15 veckor

Bara 15 veckor kvar till du är beräknad, lilla skrutt! Du är så efterlängtad<3


Vecka 25

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.


2010-09-07
 21:47:31

magbild



Morgonmage från v 24 (23+4)


Tiden rusar iväg och imorgon går jag in i v 25!!
Bara 15 veckor kvar nu tills vi får hålla vårat underverk! Vi längtar helt galet mkt efter dig våran skatt <3
2010-09-05
 20:10:48

v 24



Bebisen väger nu över 600 gram och är välproportionerad, men med tunn och ömtålig hud och ringa mängd underhudsfett. Nu börjar bebisen fylla utrymmet i livmodern och den är ungefär 30 centimeter lång från hjässa till häl. Hjärnan växer snabbt, smaklökarna är fullt utvecklade, finger- och fotavtryck fortsätter utvecklas. Inne i bebisens kropp utvecklar lungorna andningsvägarnas förgreningar och celler som producerar surfaktanter som gör att lungblåsorna (alveolerna) inte kollapsar när bebisen väl börjat andas luft.

Du kanske har fått svaga röda eller bruna strimmor, så kallade strimor på mage, höfter eller brösten. Krämer kan inte ta bort dem, men att ha en BH som ger brösten bra stöd kan förebygga strior åtminstone där.

Det är väldigt vanligt i det här stadiet av graviditeten – ca 90% av gravida kvinnor får dem. Efter förlossningen bleknar striorna gradvis och lämnar strimmor som är ljusare än kringvarande hud.

Dina ögon kan kännas torrare och vara ljuskänsligare än vanligt. Detta är också normalt under graviditeten och du kan lindra symptomen genom att använda s k konstgjorda tårar (säljs på Apoteket).

Det är fortfarande viktigt att äta bra – titta på våra kostråd för graviditetsvecka 25-28.
2010-09-01
 18:28:32

Grattis till oss!

Ingen bjöd över vårat bud på 130 så nu är vi snart bostadsrättsägare :) Känns kanon! Nu återstår kontraktskrivning och sen blir de total makeover på lyan innan vi sätter igång och flyttar in :) Åh nu ska jag verkligen inreda så som jag vill! Ljust och fint, med lite färklickar. Inga onödiga möbler utan minimalistiskt, det här blir bara bra :)

Jag känner en sån oerhörd lycka just ikväll! Lägenheten blir våran när kontraktet skrivs, bebis sparkar på mig och K kommer ner imorgon!! <3<3<3


2010-09-01
 11:43:43

<3





Går in i v 24 idag, tiden rusar iväg. Längtar så till december! <3 Älskade lilla troll!

Imorgon kl 16 ska budgivningen vara klar så då får vi domen om hur det gick med boendet. Jag håller mina tummar riktigt hårt! Ni också hoppas jag ;)