2010-08-31
 21:42:28

Magen v 23 (22+6)



Vem du nu än är där inne så är du högt älskad <3
2010-08-30
 18:46:08

Nu kan vi bara hålla tummarna!

Har kollat lägnheten och den kan absolut bli fin och bra med lite nytt golv och nya tapeter!

Vi har lagt ett bud men vi vet att även en innan oss lagt bud och att en person ska kolla imorgon. Men jag kan tänka mig att satsa relativt högt, ett boende behövs och jag gillade vad jag såg.

Nu håller vi tummarna på att alla andra drar sig ur. Att dom ser hinder där vi ser möjligheter!
2010-08-30
 16:03:26

Bostadsrätt

Nu kl 16:30 ska jag mamma och P iväg och kolla på en bostadsrätt som vi ev är sugna på att köpa. Det är en 2a och skulle passa våran blivande lilla familj perfekt!
Känns det bra så lägger vi ett bud redan idag så får tiden utvisa hur det går!
Lite nervös börjar jag allt bli, vi ska flytta hem och det gör mig lycklig!!

Återkommer med hur allt gick vid ett senare tillfälle.

Magen mår bra och bebis är livligare än någonsin, helt underbart.
2010-08-25
 17:17:28

22+0 idag

Går in i vecka 23 imorgon, tiden går i en rasande fart och i samma tempo växer också magen! :)

Buffarna/sprattlet/sparkarna blir hårdare för varje vecka och nu ser jag på magen när den lilla rör på sig. Måste dock ligga på rygg för att se det.

Tillbaka till BM ska jag den 14/9 och det ser jag fram emot, då ska mätningen börjas och jag får höra det lilla hjärtat igen! Sist jag var dit fick vi til för föräldrautbildning i oktober. Det är 2 dagar mellan 8 och 12. Ska bli superspännande! Det närmar sig nu!!

Jag mår fortfarande bra men på nätterna har jag börjat få såna hemska sendrag i vaderna.. Även händerna domnar bort under nätterna. Mindre trevlig.. Men jag tar det då jag i december får min belöning! Jag längtar som en tok!! <3
2010-08-21
 10:20:05

usch!

Har dragit på någon förkyldning som inte är okej.. :/ Jag har absolut inte tid eller råd att bli sjuk nu!
Bryt inte ut helt!!

Idag är det jobb 11:30-18:15 som står på schemat och efter jobbet blir det ev en utgång med LA brudarna som åker tillbaka redan till veckan. Det blir ingen sen kväll för mig det är redan bestämt då jag mår som jag gör, men om dom tänker sitta någonstans och ta ett glas vin eller 3 innan dom drar vidare, ja då följer jag med en vända :)

Bästa vännen just nu (igen)
2010-08-20
 13:15:30

Fredag (21+2)

Imorse när jag vaknade kunde jag tydligt se vilken sida bebis låg på. 
Vänster sida verkar helt klart vara favoriten, det är även där jag känner de flesta av rörelserna. :) Jag är så lycklig! Om bara 4 månader är du här ute hos oss! <3

Idag är jag ledig och har ingenting planerat, ska nog bara ta det lugnt. Har börjat få så ont i fötterna/benen när jag kommer hem efter jobbet då jag enbart står upp. Så idag blir det mest sitt/ligg läge känns det som. Kanske en film närmare kvällen och något gott att äta.






2010-08-19
 22:26:15

Mage



Magen i v 22 (21+1)

Jag tycker själv inte att magen blivit större, men när jag sen ser bilder på hur den växt sig rund då inser jag att det verkligen är så. Helt otroligt!
2010-08-19
 10:57:01

v. 22

Gravid vecka 22

Illustration: Svenska Grafikbyrån
Illustration: Svenska Grafikbyrån

Barnet

Ögonlocken täcker hela ögat. Barnet är känsligt för beröring och flyttar sig om du buffar på det. Naglarna har vuxit ut och täcker fingertoppen.

Lungblåsorna utvecklas men är vattenfyllda hela tiden i magen. Vätskan pressas ut vid födseln.

Vikt 510 gram.

Mamma

Hormonerna som förändras i din kropp kan göra så att tandköttet svullnar upp och att du har lättare att få karies. Kom ihåg att sköta din tandhygien ordentligt.


Bäckenuppluckring


Bäckenuppluckring kallas även symfyseolys eller foglossning. Bäckenlederna mjukas upp hos alla kvinnor under graviditeten. Det är en normal process för att utvidga bäckenet. En del kvinnor kan få smärtsamma besvär. När bäckenlederna mjukas upp blir bäckenet mer rörligt och ostadigt. Ofta uppstår värk i korsryggen, ner i skinkorna eller från blygdbenet mot ljumskarna. Det finns hjälp att få. Prata med din barnmorska.

Pappa/partner

Ta vara på tiden under graviditeten. Fyll på kärlekskontot och fördjupa er relation. Gör saker som ni inte kan göra när barnet kommer. Gå på bio eller restaurang. Bjud in era bästa vänner till en fest. Åk på en kortsemester. Ta hand om varandra.

2010-08-18
 18:44:03

v 21

Tiden går fort! Nu har mer än halva graviditeten sprungit förbi och jag njuter till fullo av min växande mage!
Det här är ren och skär lycka, kan inte ens föreställa mig hur det blir när vi blir 3. Går det att känna mer lycka? Jag antar det och jag längtar efter december till tusen!!

Vi har fått 2 dagar som vi ska på föräldra utbildning och jag börjar redan bli nervös! De flesta här nere är betydligt äldre än oss men jag hoppas att ingen anmärker på det. Jag är redo och kommer att fixa det precis lika bra nu som om jag vore 35. Har aldrig velat bli en gammal mamma.

Vi hade släktträff i Äppelbo i lördags och min moster hade då tagit med sig sin barnvagn hon skaffade 07. En svart/silvergrå Emmljunga duo smart som vi ska låna/få. Precis den vagnen jag velat köpa. Det kan inte bli mycket bättre. Superfin är den!!


Den här vagnen och färgkombinationen är det :)
2010-08-11
 18:11:52

Första inköpen är gjorda!

Jag har inte vågat tro att allt det här är på riktigt, men nu har jag köpt första plaggen :) Kunde inte motstå längre!
Imorse var jag hos BM. Alla proverna såg bra ut, bara järnvärdet som gått ner lite så ska börja med järntabletter. Det visar att bebisen mår bra och tar för sig så det känns bara bra :)
Lyssnade även på bebis hjärta och pulsen låg på 140 slag/min. Vi hörde även en massa sparkar så det var full fart!

Jag har än så länge bara gått upp 0,8kg och det är jag riktigt glad för! Ska försöka att gå upp så lite som möljigt då jag redan har övervikt som jag vill bli av med, bebis får gärna ta därifrån :)

V 20+0 idag

Jag känner en sån lycka!! <3



En suddig bild på en body med Barbapappa :)



En påse med 3 långärmade bodys fick också följa med hem :)
2010-08-10
 18:22:55

Vårat mirakel!

Här har vi hon/han! Vårat underverk!

Jag känner mer och mer hur du lever runt inuti mig, det är en helt underbar känsla. <3


2010-08-02
 16:14:13

v 19

Bebisen

Din bebis är denna veckan 13-15 cm och väger ungefär 200 gram. Vid förlossningen väger den vanligtvis 15 gånger mer, så den kommer lägga en hel del på hullet framöver.

En av de mest fascinerande sakerna med fostrets utveckling är hjärnan. Hjärnan är ett av de första organen som bildas de första veckorna och dess abnorma storlek i förhållade till resten av kroppen under den första delen av utvecklingen visar dess stora betydelse. I vecka 19 har muskler i hela kroppen kopplats ihop med hjärnan via nervtrådar och kan därmed kontrolleras medvetet av bebisen!

Öronen står ut från huvudet, och i munnen börjar de första groddarna till barnets permanenta tänder dyka upp. Armar och ben har nu korrekt relativ storlek i förhållande till kroppen och fötterna är hela 2,5 cm långa!

Du

Många kvinnor kan känna livmodern 2-3 cm under navlen och om du ser din profil i speglen kan du verkligen se hur din kropp har förändrats. Det är inte ovanligt att vid det här laget ha gått upp 5-6 kg. Av detta svarar beisen för c:a 200 gram, moderkakan 170 gram och fostervattnet ungefär 310 gram.

Vidare har dina bröst ökat i vikt med 170 gram vardera och livmodern med ytterligare 300 gram!

Det är viktigt att komma ihåg att viktökningen skiljer sig mellan olika kvinnor och det finns ingen anledning till panik om du gått upp lite mer eller mindre än genomsnittet.

Viktökningen kommer förmodligen att påverka din hållning och din sömn.

2010-08-02
 16:07:38

Ultraljud

På onsdag är det dags igen för ett UL, njurar och hjärta ska kollas då plutt låg lite dumt till sist :)

Magen växer på och jag har köpt mina första mammabyxor. Känns helt galet att det verkligen är någon som bosatt sig i mig, men även helt underbart!! Det här är lycka!
Tror även att nervryckningarna som jag själv sagt ett tag är den lille som ger sig tillkänna, verkligen supermysigt!

Tanken på att vi innan årsskiftet kan ha våran bebis ute hos oss känns helt overkligoch vi väntar med spänning och glädje på dagen då du väljer att komma ut till oss! Du är redan älskad till tusen av många.

På torsdag går jag in i v 20 och har då gått halva tiden, det går helt galet fort!<3