2010-11-30
 14:28:08

Det närmar sig!

Idag har jag varit hos bm för ett besök och jag fick en urgullig bm här i Mora som jag är jätenöjd med :) Tråkigt att det förmodligen bara hinner bli 1 eller 2 besök till innan liten kommer :P

Allting såg superbra ut och vårat mirakel har redan fixerat sig och åkt ner! Hon tyckte att det var tidigt och jag fick känslan av att hon kunde tänka sig att det ev kan bli lite tidigare än beräknat :) Vi längtar jättemkt oavsett när lilla du än vill kika ut, du är så efterlängtad!!

Nu sitter jag hemma hos mamma en vända och väntar på att hon ska komma hem, hon är och fikar på systers praktik och P är ute i garaget och byter ett avgasrör :)

Innan bm så fick jag besök av pappa som åker till tyskland på lite jobb i 3 dagar imorgon. Uppskattar allt besök jag får! Vi åt lunch på Kung Gösta och pratade lite.


Jag är så lycklig och mitt liv känns helt fantastiskt! <3
2010-11-27
 23:17:36

Min graviditet

När du fick veta att du var gravid


hade du ett seriöst förhållande?
 Absolut! Jag och K hade varit tsm i närmare 6 år.
vad kände du när du fick veta att du var gravid? Jag blev glad, rädd, orolig och helt överlycklig!

vad sa din partner? Han kunde inte riktigt ta in det till en början, han blev nog lika chockad som jag.

vad tänkte du om allt? hur går vi vidare med det här? Klarar vi det här nu?
hade du det på känn och hade du några tecken på att du var gravid? Väntade in mensen som jag trodde var på g hade jätteont i brösten och kände på mig att jag förmodligen var gravid så jag testade och det visade sig att min känsla stämde.

vad sa dina föräldrar? Att dom alltid står bakom oss och stöttar oss. Självklart blev dom glada också!

vad tyckte dina vänner? Att det ska bli roligt! En av mina bästa vänner fick lov att smälta nyheten i några dagar innan hon kunde säga hur glad även hon var :)

varför valde du att ha kvar barnet? För att vi hela tiden visste att tiden var rätt och vi har så himla bra stöd!

Under graviditeten

hur mådde/mår du? 
Har mått och mår väldigt bra! Brösten har jag haft ont i under hela graviditeten och även varit mycket kissnödig. Första månaderna var jag även väldigt trött och kände mig nästan som bakis emellanåt. Men aldrig några större symptom så som illamående eller foglossningar. Det är först nu som jag känner att det är tungt och börjar få lite krämpor. 

hur mycket har du gått upp? 10 kg

vilket kön tror du det blir? jag har absolut inte en susning, ska bli super spännande

hade du helst velat ha en pojke eller en flicka? spelar absolut ingen roll!

har du börjat handla till ditt barn? Ja, allt är i princip klart!

hur mår du nu under din graviditet? bra , men det börjar bli tungt och ryggen, höfterna och fötterna börjar kännas av mer och mer.

vad längtar du mest efter? att få hålla vårt mirakel!

hur deltar din partner i graviditeten? han har läst lite faktaböcker, han var med på föräldrautbildningen och han är supersöt med magen! Pratar, klappar och säger att jag ska hälsa magen om vi pratar i telefon. Han är redan en toppen pappa!

2010-11-26
 17:03:55

Lite lyx i vardagen

Igår fick jag bryna plockade och färgade, även fransarna och min utväxt fick sig lite ny färg! Så himla skönt!
Idag kl 13 var det dags för ännu lite mer lyx, en fotvårdsbehadling, det var guld! Mina fötter värker och gör ont desto längre in i graviditeten jag går så en behandling satt inte alls fel! Avslappnande och superskönt!

Nu ska jag ta en riktig myskväll med en varm dusch, gottis, coca cola och soffhäng. Idag förtjänar jag det :D

Bebis lever runt för fullt i magen och jag njuter till 100!! Bara 1 månad kvar tills vi får sniffa på vår bebis <3
2010-11-24
 20:14:11

v 36

Tiden går fruktansvärt fort! Snart ska plutten komma ut till oss och som vi längtar!
Min rygg blir värre varje dag och jag är så glad att jag nu bara har 3 arbetspass kvar innan jag tar ledigt. Jag behöver det!

Lite info om v 36:

Bebisen lägger fortfarande på sig – ungefär 28 gram om dagen. Den väger kring 2,7 kg och är ungefär 47 cm lång. Vid den här tiden kan du eventuellt känna att bebisen rör sig nedåt och trycket i den nedre buken ökar. Detta gör att dina lungor och din magsäck får mer utrymme och det kan bli lite lättare att äta och andas.

Det kan däremot bli jobbigare att gå – för en del kan det kännas som om bebisen är på väg att ramla ut! Det fortsatta trycket på blåsan gör att du kan behöva gå på toa ofta. Fortsätt äta bra, både för din skull och bebisens. Läs vår kostguide om du vill ha inspiration.

I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången – innan 37 veckor anses bebisen underburen och efter 42 veckor överburen.)

Du kanske har märkt att brösten läcker lite. detta är helt normalt. Dina bröst har börjat producera den mjölk som kallas kolostrum eller råmjölk och som ger ditt barn en bra start. Om du känner att förlossningen börjar, kommer din barnmorska att undersöka livmoderhalsen. Hon kommer att se om den har börjat utplånas (bli tunnare) och dilateras (öppnas).

När du besöker barnmorskan kommer hon att kontrollera hur bebisen ligger. Denna information skrivs in i din journal så att de vet din historia när du kommer till sjukhuset för att föda.




2010-11-21
 14:58:11

<3






2010-11-17
 18:09:39

V 35 (34+0)

Nu väger bebisen ungefär 2,4 kg och är cirka 46 cm lång. Du kanske kan se en armbåge, fot eller ett huvud sticka ut på magen, när den rör och sträcker på sig. Eftersom livmoderns väggar och din mage sträcks alltmer och blir tunnare, kommer mer ljus in och bebisen kommer att utveckla tydligare dygnsrytm.

Denna vecka kan bebisen stoltsera med fingernaglar och ett par fullt fungerande njurar. Levern kan nu också bryta ner en del avfallsprodukter.

Nu är det mycket mindre fostervatten och du har förmodligen lagt på dig mellan elva och 14 kg. Din navel har också sträckts och sticker förmodligen ut. Eventuellt känner du dig andfådd nu när livmodern har växt så att dess ovandel sticker upp i bröstkorgen. Du kan också ha fått matsmältningsproblem av samma orsak.

Pröva att stå på alla fyra för att avlasta ryggen och titta i vårt fotogalleri hur man lindrar värk och spänning i slutet av graviditeten.

Fortsätt dricka mycket vatten även om du behöver kissa så ofta att du lika gärna skulle kunna flytta in på toa – bebisen behöver denna vätska. Däremot kan det vara klokt att dra ner på urindrivande drycker som té och kaffe.



2010-11-16
 21:50:04

Mage



vecka 33+6 går in i v 35 imorgon!
2010-11-16
 11:54:02

Barnmorskan

Min bm ringde igår och bokade om min tid från torsdag till idag. Så nu på morgonen har jag varit där:) bebis har vänt sig med huvudet ner och är snart redo för världen utanför! Alla värden och prover va bra och mitt hb på väg upp igen. Älsklingen i magen följer kurvan perfekt och hjärtljuden är oxå perfekta! Det är en sån lycka att veta att vi båda mår bra! Jag har dock ökat ca 10kg i vikt men det tar vi tag i efter förlossning osv! Det är ju iaf inte 10kg fett:) ingen har påpekat ngt om min vikt utan jag har ist fått höra att jag ser smalare ut. Det känns bra! Nu blir det ett kvällspass på jobbet innan en ledig dag väntar imorn!
2010-11-14
 19:50:27

Söndag

Usch, ensam igen.. saknar min Kristoffer så det gör ont! :( Behöver honom hos mig mer än någonsin nu och vi har aldrig varit ifrån varandra så mkt som vi varit nu på slutet.. :/

Jobbhelgen är över och nu återstår bara 2 veckor i Sthlm. Ska bli så skönt att komma hem till Mora igen och ha sitt eget boende som verkligen är vårat eget!! Vi har själva köpt det och vi gör som vi vill med det. Underbar känsla!

Bebis sparkar hårdare och hårdare och tyngre blir det också :P Har börjat känns mig gravid på riktigt nu. Jag känner mig klumpig och stor.. Strumporna är jobbiga att ta på sig, vända sig i sängen börjar bli en kamp och alla sammandragningar jag får är ibland rent obehagliga.. Men snart har vi gjort den här resan och vi får hålla vårat mirakel i våra armar! Jag har aldrig längtat så mkt efter ngt!! MITT barn!! Mitt och Kristoffer underverk!! Det är kärlek!
2010-11-12
 22:06:10

ont..

Lite tungt börjar de minsann att bli :P
Ryggen ömmar och även ljumskarna börjar kännas av, skönt att tiden snart har gått och vi får träffa prinsen/prinsessan :)

Mamma och P är här och idag har vi haft en shoppingdag i haninge och i stan. P shoppade loss och mamma köpte sig ett par skor. Själv kom jag hem med en ny laptop :) Så himla skönt att inte behöva möblera med en stor stationär i nya lägenheten. Nu har jag en liten smidig som jag kan plocka fram när jag ska använda den ist! Kanon!

Nu blir de lite tv och sen sängen.. jobbar resten av helgen och även till veckan.. :( TRÅK!

2010-11-11
 09:25:03

Mora mvc

Ringde mvc i Mora nu på morgonen och hon jag pratade med var jättetrevlig! Och det var då inte alls några problem med att få en tid direkt jag flyttar upp :) Så redan den 30e har jag en tid!
Skulle även säga till på första besöket om jag ville vara med på en föräldraförberedande kurs igen då jag bara gått här nere, så det kanske man skulle göra? Träffa andra blivande mammor i och runt Mora :)

Nu ska jag börja göra mig klar för en ny dag som innebär jobb 12-20.. Mindre roligt men det blir lite pengar iaf!
Ska äta lite frukost och springa genom duschen.

Ikväll när jag slutar väntar mamma och P på mig för att gör amig sällskap här i stan hela helgen, helt underbart!! Jobbar dock lördag-söndag ,12-18, men imorgon har jag en ledig dag :)
2010-11-10
 21:50:47

Nytt till lägenheten

Klickade hem 3 kuddfodral som vi ska ha till sängen och en ljuslykta som jag köpt på coozie. Väldigt nöjd!



dröm om morgondagen, kom ihåg gårdagen, lev idag

2010-11-10
 21:22:17

Magen v 34 (33+0)



2010-11-10
 20:59:02

Lite nya kläder

Lite nya inköp som jag gjorde idag :)

Det ligger ett par svarta byxor under dom rutiga också, men dom syns lite dåligt.

2010-11-10
 12:27:30

V 34

Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är lång minst 45 cm. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur.

Om du inte redan pratar med bebisen är det bra att börja nu – nästa vecka är hörseln fullt utvecklad. Det gör inget om du pratar bebisspråk – en del forskning pekar mot att nyföda föredrar ljusare röster.

Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.

Många kvinnor upplever att det pirrar eller domnar i bäckenet eller höfterna, bland annat när de är ute och går. Detta kan orsakas av att bäckenets ligament luckras upp inför förlossningen. Prata med din barnmorska om du besväras av det.


Tiden rusar fram och nu är det bara 6 veckor kvar till BF! Jag mår så himla bra :)

Idag är det flyttpackning som står på mitt schema.. har packat ihop alla kläder, skor och småprylar som står överallt. Men fick lov att ta en liten paus då jag blir helt slut direkt jag gör ngt :P

Ny bild på magen kommer förmodligen senare idag också.
2010-11-08
 19:00:02

mvc

Förra veckan när jag avr hos min BM så sa hon att det var mitt sista besök hos henne innan jag flyttade och jag reagerade inte över det alls förren jag kom hem och insåg att det isf skulle betyda att det skulle bli 4 veckor,minst, till mitt nästa besök hos mvc och en bm här i Mora.. Så jag ringde Farsta idag och bad om att få en tid nästa vecka igen då BM inte ens har kunnat kännt om bebis lagt sig rätt inför förlossningen.
Det var iaf inga problem alls så nästa torsdag har jag en tid. Enda kruxet är att jag jobbar då och måste se om H kan byta pass med mig.

Men jag hoppas att det inte ska vara några problem :)

Imorgon efter 6 går tåget tillbaka till sthlm.. känns väl inte så spännnade, men mamma och P kommer ner redan på torsdag så då har jag iaf sällskap hela helgen!!! :)
2010-11-07
 20:23:42

Kär och galen

Vill bara skriva och berätta om hur kär och lycklig jag är i min underbara Kristoffer! Sån fantastisk man får man leta länge efter! Vi är bästa vänner och har så fruktansvärt roligt ihop! Känner mig komplett i hans närhet. <3

I helgen har vi hämtat upp alla saker till bebis så nu finns allt i lägenheten. Nu får du snart ta och komma :)
Har även hunnit med att hälsa på mina bröder i Malung och mormor och morfar i Ä-bo. 

Igår var det halloweenfest i wäsa och det var helt okej att vara där även som nykter! Men idag är jag trött! Somnade runt 4 imorse.. 

Nu blir det lite soffmys innan jag stupar i säng om inte allt för länge. Bästa K har åkt till Norge igen.. :( <3 
2010-11-03
 18:12:56

V 33

Nu väger bebisen ungefär 2 kg och är cirka 44 cm lång. Nu bör bebisen (åtminstone för dig som är förstföderska) göra sig redo inför födelsen genom att vända sig upp-och-ner, så att huvudet pekar nedåt i bäckenet.

Under de kommande veckorna håller din barnmorska ett öga på bebisens postition – vissa bebisar får för sig att de ska vända sig uppåt igen.

Din bebis kranium är fortfarande lite mjukt, eftersom benen inte riktigt sitter ihop ännu – delvis för att förlossningen ska bli lättare. Människor föder barn med ovanligt stort huvud i förhållande till mammans bäcken och detta möjliggörs av att huvudet kan tryckas ihop lite under förlossningen. Övriga delar av bebisens skelett hårdnar däremot nu och huden håller på att bli mindre röd och skrynklig.

Om du är förstföderska, kanske bebisen vänder sig nedåt denna vecka och placerar huvudet mot livmoderhalsen. (Detta händer i ungefär hälften av alla förstagångsgraviditeter.) Om du är omföderska, är det vanligt att detta inte sker förrän sista veckan innan bebisen föds – och i vissa fall inte förrän förlossningen börjar.

Vill du föda utan medicinsk smärtlindring? Här kan du läsa om icke-medicinska ("naturliga") metoder.

Får du svullna fötter och vrister mot dagens slut? Vätskebindning i kroppen, s k ödem, är ofta värre senare på dagen eller om det är varmt. Märkligt nog kan detta förvärras av vätskebrist. Din kropp – i synnerhet dina njurar – och bebisen behöver mycket vatten. Om dina händer eller ditt ansikte plötsligt sväller upp, är det viktigt att du kontaktar läkare – det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.




magbild från idag v 33 (32+0)
2010-11-03
 18:07:44

Besök

Igår när jag va på jobbet fick jag sms av mormor och morfar som undrade om jag ville ha besök? Dum fråga.. Så klart att jag vill!! Så inatt sov dom här och imorse blev det lite hårfix och fika innan vi åkte ut på en lite biltur och när vi kom tillbaka så rundade vi av med lite mat på resataurangen nedanför :) När vi ätit upp åkte dom upp mot Dalarna igen och jag åkte mot Farsta och ett besök hos BM.
Besöket hos BM gick lika snabbt och smärtfritt som vanligt. Bebis växer på precis som den ska, vi följer kurvan exakt. Mitt blodtryck är perfekt och hela min graviditet verkar gå precis som den borde. Bebis hjärtljud tror jag låg på 136 :)

Efter Bm så tog jag en sväng i lite affärer, inte så lätt att hitta snygga kläder på mamma avdelningen när det bara är H&M som har ett sådant utbud.. :/ Men 2 par strumpbyxor och en grå enkel tunika fick följa med hem. Måste ha någonting att ha på mig i helgen då det vankas roligheter både fredag och lördag :)

Nu ska jag boka en tågbiljett så att jag äntligen kan få komma hem till underbara Dalarna en vända över helgen! Dessa 2 veckor har känts som en hel evighet..



2010-11-01
 10:03:53

Aktiv

Igår kväll hade jag minsann en väligt livlig krabat i min mage :P Full snurr från det att jag kom hem från jobbet till att vi gick och la oss :) Jag älskar att vara gravid och jag kommer att älska att vara mamma ännu mer!
Det här är så himla spännande!

Idag går vi in i november och det betyder att vi nästa månad har beräknad bf!! Helt sjukt hur tiden går fort!

Idag och imorgon står det jobb på schemat i vanlig ordning.. Men på onsdag har jag ett litet break, då väntar ett besök hos BM på eftermiddagen :) Sen jobb igen på torsdag och även tåg upp till dalarna!! Jag längtar!